Trends 2018: Yoga

Dat yoga een trends is geldt natuurlijk niet alleen voor 2018, maar de laatste 3/4 jaar blijkt dit al een upcoming onderdeel te zijn in de fitnesswereld. Yoga is vanuit vroeger een methode om geest en lichaam met elkaar in harmonie te brengen. Met yoga kon/kun je je geest het gevoel en het lichaam beter beheersen. Tegenwoordig doen mensen aan yoga om aan hun beweging te komen en rust te krijgen. Dit kan in groepslessen bij de sportschool, maar ook thuis is yoga ideaal. Ik heb een top 3 van producten samengesteld die essentieel zijn tijdens het doen aan yoga:

– VirtuFit NBR Yogamat
Gemaakt van duurzaam rubber en zal ervoor zorgen dat je geen pijntjes in je lichaam krijgt, tijdens yoga. De mat is milieuvriendelijk en slijtvast en zal daardoor langer mee gaan. In principe kun je al de oefeningen die je uit wilt voeren, uitvoeren op een yoga mat. Tijdens iedere yoga workout zal een yoga mat van pas komen.

– VirtuFit Foam Roller
Om je lichaam beter te beheersen en de rust te vinden, is tijdens yoga een foam roller ook onmisbaar. Met deze foam roller pak je probleemgebieden (triggerpoints) aan en daarnaast maak je littekenweefsel en vastzittende spieren los. Hieronder worden ook knopen en verklevingen verstaan. Deze massage noemen we ook wel de ‘myofascial massage’. Ook kun je je uithoudingsvermogen verbeteren en je core stabiliseren.

– VirtuFit Fitnessbal
Tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen is het hebben van een goede balans belangrijk. Daarom staat in deze top 3 ook de fitness/ yogabal. Iedereen kent ze wel, de fitnessballen, even groot als skippyballen. Met deze bal train je je kracht, balans, flexibiliteit en stabiliteit. Deze bal is ook goed te gebruiken tijdens de warming-up of cooling-down, door rek- en strekoefeningen te doen!

Wil je eens beginnen met yoga oefeningen/workouts, vergeet dan zeker niet één of meerdere van de bovenstaande producten als hulpmiddel te gebruiken!

Zie ook onze top 3 van:
– Hometrainers
– Crosstrainers
– Loopbanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *