Kettlebell kopen? Onze top 3 Kettlebells

Wilt u een Kettlebell kopen? In dit artikel is een top 3 opgesteld om te kiezen voor de juiste kettlebell! In de top drie kettlebells zijn kettlebells vergeleken  die verschillen van elkaar op het gebied van prijs, materiaal en kwaliteit.

 

VirtuFit PVC Kettlebell - 8 kg

VirtuFit PVC Kettlebell – 8 kg

Van: €20,90,- Voor: €14,90,-
Materiaal: PVC
Gewicht: 8 kg

De VirtuFit PVC Kettlebell is onderscheidend van andere kettlebells vanwege de prijs, het materiaal en de comfortabele handvat. De 8 kg kettlebell is geschikt voor vele verschillende oefeningen en wordt gezien als het juiste gewicht als je begint met krachttraining. De PVC buitenlaag zorgt voor een bescherming van de kettlebell tegen beschadigingen als hij op de grond valt of tegen andere objecten botst.

Gymstick Pro Neopreen - 6 kg

Gymstick Pro Neopreen – 6 kg

€34,90,-
Gewicht: 8 kg
Materiaal: Neopreen

De Gymstick Pro Neopreen Kettlebell is een uitstekende kettlebell als je van plan bent om te beginnen met trainen. Deze kettlebell heeft een uitstekende handgreep die je veel controle en grip geeft tijdens het sporten. De neopreen afwerking zorgt ervoor dat de vloer niet beschadigd raakt. Bij de Gymstick Pro Neopreen kettlebell zit ook een QR code. Met deze code heb je toegang tot vele online trainingsvideo’s waarop personal trainers verschillende oefeningen uitvoeren.  

 

VirtuFit Kettlebell Gietijzer 10 kg

VirtuFit Kettlebell Gietijzer – 10 kg

Van: €33,90 voor: €25,90,-
Materiaal: Gietijzer
Gewicht: 10 kg

De VirtuFit Kettlebell is gemaakt van gietijzer wat zorgt voor een goede comfortabele grip. Omdat de kettlebell gemaakt is van gietijzer is het geschikt voor alledaags gebruik en is de kettlebell ook erg duurzaam. Een nadeel is dat de gietijzeren buitenlaag kan zorgen voor beschadigingen aan objecten of uw vloer. De 10 kg is geschikt voor een man die net begint met trainen of een vrouw die al ervaring heeft met kettlebells.

 

Wilt u toch nog kijken naar andere kettlebells? Kijk hier om je kettlebell te kopen!

Top 3 Ligfietsen

Naast de hometrainers en de gewone fietsen/spinbikes, bestaat er ook nog de ligfiets. Iets minder bekend dan eerstgenoemde, maar zeker niet minder efficiënt. Door het lagere zadel en de andere plaatsing van de pedalen zit je in een hele andere houding dan bij bijvoorbeeld een hometrainer. Veel mensen vinden deze houding een stuk comfortabeler. Het zorgt er namelijk voor dat je rug een stuk ontlast wordt. Voor mensen die het eens willen uitproberen of al ervaren zijn, hieronder is een top 3 samengesteld. Gebaseerd op prijs, kwaliteit en gebruik!

Weslo Re50 Ligfiets
Van:  ̶€̶2̶9̶9̶,̶-̶  Voor: €249,-
Afmetingen: 143 x 61 x 88 cm
Belastbaar gewicht: 130 kg
Weerstandsysteem: magnetisch
Extra’s: transportwieltjes, LCD display

NordicTrack VXR 475i Ligfiets
Van: €̶8̶9̶9̶,̶-̶  Voor: €530,-
Afmetingen: 135 x 64 x 131 cm
Belastbaar gewicht: 140 kg
Roterende massa: 13 kg
Extra’s: Transportwieltjes, LCD display, Tablethouder, ventilator, extra grote leuning

Kettler Giro R Black Ligfiets
Van:  ̶€̶7̶4̶9̶,̶-̶  Voor: €619,-
Afmetingen: 170 x 63 x 116 cm
Belastbaar gewicht: 130 kg
Roterende massa: 8 kg
Weerstandsysteem: magnetisch
Extra’s: Transportwieltjes, LCD Display, verstelbare zitting

Bekijk ook de top 5 van andere fitnessartikelen:
– Top 5 hometrainers
– Top 5 crosstrainers
– Top 5 roeitrainers

 

Thuis sporten vs. sportschool

Sporten/fitness kun je zowel thuis doen als in de sportschool. Voor sommige mensen is het lastig om een keuze te maken over wat nou beter bij hen past en of het voordeliger is. Voor jezelf is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen en vervolgens een keuze te maken. Ik heb hieronder een overzicht gemaakt van de voor- en nadelen van thuis sporten en sporten in de sportschool:

– Thuisfitness is gemakkelijk
Motivatie en discipline zijn vaak de grootste valkuilen om te gaan sporten. Je hebt al de hele dag gewerkt en net het eten op en moet jezelf vervolgens nog motiveren om richting de sportschool te gaan. Het voordeel van thuisfitness is dat je je omkleedt en meteen aan de slag kunt gaan, zonder dat je hiervoor (ver) hoeft te reizen.

– Voorbereiding voor fitness
Voordat je op de hometrainer zit of een dumbell in je hand hebt, zijn er voorbereidingen nodig. Eerst heb je tijd nodig om al je spullen bij elkaar te verzamelen. Een sporttas, schoenen, sportkleren, oordopjes, handdoek etc. Ook dit is een factor waardoor veel mensen uiteindelijk toch afhaken en niét gaan sporten. Wanneer je thuis zou trainen, heb je alles bij de hand en is er dus veel minder voorbereiding nodig.

– De reis er naartoe
Wat ook een hoge drempel en dus een nadeel is van het lid zijn bij een sportschool, is de reis er naartoe. Koud in de winter, té warm in de zomer, regen, sneeuw en dan moet je ook nog lopend, met de auto of de fiets er zien te komen. Als je hier al geen zin in hebt, wordt het wel heel lastig om daarna nog daadwerkelijk te gaan sporten. Wanneer je thuis fitness bespaar je tijd, moeite en je hebt er waarschijnlijk meer zin in!

– Efficiëntie
Kijkend naar de bovenstaande punten dan kun je je voorstellen dat een bezoek aan de sportschool aardig wat tijd, energie en moeite kost. ‘Een uur fitnessen’ kan al snel twee tot 2,5 uur tijd in beslag nemen. Dit is ook de reden dat er veel sportschoolabonnementen nauwelijks gebruikt worden.  Wanneer je thuis een uur gaat fitnessen blijft het ook daadwerkelijk bij een uur. Dat is de reden dat thuisfitness een stuk (tijds)efficiënter is t.o.v. een sportschool.

– Materiaal
Een groot gemis wat je kunt ervaren tijdens het thuisfitnessen is dat van apparatuur, attributen en andere accessoires. De meeste sportscholen zijn namelijk voorzien van tientallen fitnessapparaten en talloze fitnessatributen- en accessoires.  Echter is er weinig voor nodig om thuis een efficiënte workout te kunnen doen. Met een fitnessmat en wat dumbells kun je al talloze oefeningen uitvoeren. Wil je je meer op de vetverbranding richten kun je beter kijken naar een loopband, crosstrainer of hometrainer.

– Sociale kant fitness
Wat fitness voor veel mensen leuk maakt is het sociale aspect. Bijpraten, een groepsles samen bijwonen en elkaar motiveren. Ook dit kan een drijfveer zijn om naar de sportschool te gaan. Vind jij de sportschool niet ideaal, maar hecht je wel veel waarde aan het sociale aspect? Probeer dan eens samen met een  vriend(in), familie, huisgenoot het thuissporten uit!

Buikspieren, hoe krijg je ze zichtbaar?

Iets wat je veel hoort in de fitnesswereld is de uitspraak: “abs are made in the kitchen”. Dit wil zeggen dat je nog zo veel kan sporten, als je je voedingspatroon niet aanpast, zul je nooit die sixpack zichtbaar krijgen of het gaat héél lang duren. Veel mensen gaan om vet te verbranden/ een strakkere buik te krijgen 1000 herhalingen buikspieroefeningen doen, maar heeft dit wel zin?
Door het doen van buikspieroefeningen trekken je spiervezels zich samen en ontspannen ze weer. Door dit regelmatig te doen, onstaan er minuscule scheurtjes in de spier. Wanneer het lichaam deze scheurtjes gaat herstellen, worden de spiervezels dikker en de spier wordt krachtiger! Echter kunnen je buikspieren nog zo sterk zijn, als er een laagje vet op ligt, dan zijn ze niet zichtbaar. Daarom is ook vetverbranding zeer belangrijk om te doen naast krachttraining en spieroefeningen.

Om een strakker lichaam te krijgen zijn sporten en buikspieroefeningen zeer belangrijk, maar zonder een gezonde voeding gaat het héél lang duren voordat je resultaten zult zien. Door gezonder te gaan eten, scheelt dit je wel 100 tot 1000 calorieën per week, wat dus heel belangrijk is wat betreft het verbranden van vet en het zichtbaar krijgen van je spieren. Probeer dus én gezond(er) te eten én buikspieroefeningen te doen én vetverbranding te doen. Het is overigens niet zo dat als je je buikspieren iedere dag traint, maar het gezonde eten niet lukt, je helemaal geen resultaten zult zien. Je verbetert sowieso je conditie, kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit!

Ik heb hier onder wat artikelen die je hulp kunnen bieden, om een strakkere buik te verkrijgen:
– Afvallen
– Buikspieren trainen
– Vetverbanding
– HIIT Workout

Trends 2018: Strength Training/ Krachttraining

Ook krachttraining is een upcoming fitnesstrend in 2018. Eigenlijk een trainingssoort die al tientallen jaren wordt gebruikt, maar nu ook door andere doelgroepen. Zo was het vroeger eigenlijk alleen voor (gespierde) mannen. Krachttraining voor vrouwen en kinderen zie je heel erg toenemen. Een voordeel van krachttraining is dat je het thuis kunt doen!

Krachttraining met behulp van gewichten of andere vormen van weerstand, zoals een apparaat, weerstandsband of dumbells, kunnen positieve effecten realiseren. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen voor een grotere spiermassa en uithoudingsvermogen van je spieren leiden. Hiernaast draagt het bij aan de explosiviteit van je kracht en helpt het bij het versterken van botten en pezen.

Het voordeel van krachttraining is niet alleen voor jongere mensen. Ook zwangere vrouwen en ouderen kunnen genieten van de voordelen. Spierafbraak is voorbeeld wat ouderen tegen kunnen gaan en ook het behouden van de spiermassa wat zeer belangrijk is op latere leeftijd.

Met behulp van krachttraining verlaag je je vetpercentage en verbeter je de conditie van hart- en bloedvaten. Je bloeddruk zal hierdoor dalen, maar ook het cholesterol gehalte kan afnemen en dalen. In tegenstelling tot cardio training resulteert krachttraining vaak in een toename van kracht waar je in je dagelijkse leven profijt van kunt hebben!

Krachttraining wordt veel beoefend in gyms, health centres of andere sportschool faciliteiten, maar het is net zo goed thuis te beoefenen! Dit bespaart je ook nog een veel tijd en geld. Tuurlijk is het makkelijker om naar een sportschool te gaan, omdat je daar een grotere keuze hebt aan gewichten en fitnessapparatuur. Maar met een full body workout (schema) kun je prima de krachttraining in je eigen huis doen. De oefeningen die je uitvoert zijn te doen met je eigen lichaamsgewicht of met behulp van dumbellsets.

Top 3: Homegyms! Welke kies je?

Je wil graag sporten, maar kan niet de juiste motivatie vinden en hebt weinig tijd. Een zeer geschikte oplossing hiervoor is een homegym! Met een krachtstation haal je alles in huis om te sporten zoals je in de sportschool kan. (bijna) Iedere oefening die je je kunt bedenken is uit te voeren met een homegym. De meeste denken dat het veel ruimte in beslag neemt thuis en dat het niet gaat passen. Niets is minder waar, de meeste homegyms zijn namelijk zó ingericht dat het weinig ruimte in beslag neemt en het bij de meeste mensen makkelijk past in een kamer. Ben je benieuwd geworden naar een homegym? Bekijk dan gauw de onderstaande top 3 van homegyms!

VirtuFit Krachtstation Homegym KH1
– Van:  ̶€̶4̶9̶9̶,̶-̶  Voor:  €399,-
– Afmetingen:                           173 x 106 x 207 cm
– Belastbaar gewicht:           135 kg
– Garantie:                                  2 jaar
– Gewicht fitness toestel:  112 kg
– Materialen:                             Metaal, kunststof
– Max. Gewichtenblok:        67,5 kg
– Zithoogte:                               55 cm

Tunturi HG60 Press Gym
– Van:  ̶€̶1̶0̶9̶9̶,̶-̶    Voor: €889,-
– Afmetingen:                           168 x 114 x 212 cm
– Belastbaar gewicht:           150 kg
– Garantie:                                  2 jaar
– Gewicht fitness toestel:  160 kg

Finnlo Autark 6000 homegym
Van:  ̶€̶2̶0̶9̶9̶,̶-̶  Voor:  €1999,-
– Afmetingen:                           193 x 215 x 223 cm
– Belastbaar gewicht:           120 kg
– Gewicht fitness toestel:  112 kg
– Max. Gewichtenblok:        100 kg
– Kleuren:                                   antraciet/zwart

Let bij het kopen goed op de verschillen in prijs, maar ook de kwaliteit die je ervoor krijgt. Zoals je ziet zitten er verschillen in het maximaal belastbare gewicht, de afmetingen en het maximale gewichtenblok! 

Trends 2018: Crossfit

CrossFit is al langer bekend, maar blijft ook nog upcoming te zijn in 2018! Steeds meer mensen beginnen met crossfit. Crossfit zorgt ervoor dat je je hele lichaam traint en je niet meer focust op één of twee spiergroepen. Door vele verschillende oefeningen werk je aan je:

– Uithoudingsvermogen
– Flexibiliteit
– Kracht
– Nauwkeurigheid
– Coördinatie
– Snelheid
– Behendigheid
– Balans
– Stabiliteit

Eigenlijk train je alle bovenstaande aspecten tijdens een goede crossfit training. Trainingen bestaan uit een warming up, een technisch deel, een deel kracht, een uitdagende workout en een cooling-down. Tijdens Crossfit trainingen wordt gebruik gemaakt van dumbells, (spring)touwen, kettlebels, fitnessballen, halterstangen etc. Oefeningen zijn vooral gericht op de natuurlijke bewegingen van je lichaam, waarbij je dus je hele lichaam traint (Full body workout) bijvoorbeeld: duwen, trekken, stoten, gooien, tillen, springen, sprinten, klimmen enz. Het voordeel van Crossfit is dus dat je je hele lichaam traint tijdens één training. Hiernaast is een Crossfit training ook op eigen niveau aan te passen. Je doet misschien dezelfde trainingen en evenveel herhalingen, maar met minder gewicht. Jong en oud, man en vrouw, blessure of fit, iedereen kan een Crossfit training doen! Met als doel, een fitter lichaam krijgen door het trainen van alle belangrijke aspecten!

Zie ook onze andere blogs over trends in 2018:
– Yoga
– HIIT Workout
– Body Weight Workout

Trends 2018: Body Weight Workout

Naast de HIIT workout, yoga en de wearables zijn er nog meer upcoming trends in 2018. Één hiervan is de Body Weight Workout, een training op basis van je eigen lichaamsgewicht. In dit blog zal ik een aantal goede voorbeelden vertellen van oefeningen en hulpmiddelen die je daarbij kunt gebruiken. Maar eerst leg ik uit waarom een body weight workout goed voor je is en waarom steeds meer mensen dit doen.
Zoals gezegd train je met een body weight workout met je eigen lichaamsgewicht, wat in bijna ieder geval zwaarder is dan een stang, dumbell of kettlebel. Je kunt je buikspieren bijvoorbeeld trainen op een trainingsmat, of je kunt gebruik maken van een pull-up bar en de oefeningen uitvoeren terwijl je eraan hangt. Duidelijk is dat het doen van oefeningen, terwijl je jezelf optrekt aan een optrekstang veel zwaarder is, omdat je met je eigen lichaam traint. Ook train je op een mat alleen je buikspieren. Doe je dit aan een optrekstang dan train je je buikspieren, biceps én je rugspieren, veel efficiënter dus!
Een ander voordeel is dat je bijna iedere oefeningen thuis uit kunt voeren en dus niet naar de sportschool hoeft. Dit bespaart je een hoop tijd en de oefeningen zijn dus ook nog eens effectiever. Hieronder heb ik 5 oefeningen voor je samengesteld die je kunt doen tijdens een ‘Body weight workout’:
Opdrukken
De oefening die iedereen wel kent en waar je geen hulpmiddel voor nodig hebt. Je plaatst je handen op de grond, ver uit elkaar of dicht bij elkaar en begint je zelf omhoog te drukken en zakt langzaam weer naar de grond. Spiergroepen die je traint zijn de borst en de triceps.
– Optrekken
Één van de beste oefeningen die je kunt doen voor je rug. Dit komt omdat je jezelf met je eigen lichaamsgewicht optrekt en je hele rug hiermee traint. Je traint een deel van je schouders, de achterkant en je hele bovenrug. Hulpmiddel hier voor is een optrekstang/pull up bar. Deze optrekstang is zoals hierboven benoemd ook te gebruiken om je buikspieren te trainen.
– Planken
Ellebogen op de grond, tenen op de grond, de rest van je lichaam mag de grond niet raken en je ligt in één lijn. Dat is dé perfecte plank en een zeer efficiënte manier om je buikspieren te trainen. Stel voor jezelf een timer in en kijk hoelang jij jezelf als plank staande houdt. De plank is ook voor de zijbuikspieren uit te voeren en werkt op de zelfde manier, maar dan met het gewicht op één van je ellebogen. Een hulpmiddel voor het planken is een fitnessmat, het kan namelijk een pijnlijk gevoel geven aan je ellebogen wanneer je het op een harde ondergrond uitvoert.
– Rollout/ Uitrol (met trimwiel)
Houd je schouders recht boven de handvaten van het trimwiel en zorg voor een goede balans voordat je begint. Zorg voor een goede spanning in je buikspieren voor en tijdens de oefening. Probeer zo ver mogelijk te gaan, maar pas op dat je je onderrug niet belast. Beweeg je schouders en heupen tegelijk, op deze manier creëer je een plank en is deze oefening het effectiefst voor je buikspieren. Zonder een trimwiel/Ab wheel roller is de oefening niet uit te voeren. Een hulpmiddel kan een fitnessmat zijn, sommige mensen krijgen namelijk zere knieën van deze oefening, wanneer je het uitvoert op een harde ondergrond.
Dips
Je hangt jezelf als het ware tussen 2 gelijke stangen/balken of andere voorwerpen. Je laat jezelf iedere keer zo ver mogelijk zakken en komt explosief weer omhoog. Probeer dit zo vaak mogelijk te doen. ‘Dips’ is één van de beste oefeningen voor je triceps, omdat er zoveel spanning op komt te staan. Het voordeel is dat je ook nog je borst traint met deze oefening. Een hulpmiddel tijdens het doen van deze oefening is een wandrek, waar de stangen aan zitten om het gemakkelijker te maken.

Succes met je eerste Body Weight Workout!

Trends 2018: Wearables

Iets wat eigenlijk vanaf 2017 al upcoming is zijn de wearables, of terwijl draagbare. Hierbij gaat het om sporthorloges en andere draagbare banden die je activiteiten kunnen meten. Het is bijna niet meer voor te stellen dat je een stukje gaat hardlopen zonder mobiel, armband of sporthorloge die bijhoudt hoeveel kilometer je loopt in hoeveel tijd. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt tijdens een gewone fitnesssessie of een groepsles in de sportschool. Vooral door de koppeling die te maken is met je smartphone is het zo populair geworden. Je draagt een ‘wearable’, begint met sporten en na de tijd kun je precies al je activiteiten zien. Naast het aantal kilometers en de tijd kun je ook je calorieverbranding, je hartslag en je voortgang bekijken. Doordat de wearables alles opslaan, kun je je training bijvoorbeeld ook vergelijken met een training van een maand geleden. Op deze manier kun je je eigen voortgang goed bekijken. Deze draagbaren zijn ook te gebruiken tijdens het hardlopen, wandelen, fietsen en nog vele andere sporten.
Een mooi voorbeeld van een band waarmee je alle bovenstaande en nóg meer kan, zie je hieronder:

  • Polar A300 SportWatch €99,90
  • 24/7 registratie van gegevens
  • Geef accent van training aan: vetverbranding/conditieverbetering
  • Voer trainingsdoel in en krijg trainingsschema op maat
  • Krijg advies om je dagelijkse doelen te halen
  • Feedback over dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten
  • Calorieënverbranding meting
  • Koppeling met app op je telefoon
  • Contact met bekenden of je personal trainer via app

Bekijk ook deze blogs:
– Hometrainer
– Crosstrainer
– HIIT Workout

Trends 2018: Yoga

Dat yoga een trends is geldt natuurlijk niet alleen voor 2018, maar de laatste 3/4 jaar blijkt dit al een upcoming onderdeel te zijn in de fitnesswereld. Yoga is vanuit vroeger een methode om geest en lichaam met elkaar in harmonie te brengen. Met yoga kon/kun je je geest het gevoel en het lichaam beter beheersen. Tegenwoordig doen mensen aan yoga om aan hun beweging te komen en rust te krijgen. Dit kan in groepslessen bij de sportschool, maar ook thuis is yoga ideaal. Ik heb een top 3 van producten samengesteld die essentieel zijn tijdens het doen aan yoga:

– VirtuFit NBR Yogamat
Gemaakt van duurzaam rubber en zal ervoor zorgen dat je geen pijntjes in je lichaam krijgt, tijdens yoga. De mat is milieuvriendelijk en slijtvast en zal daardoor langer mee gaan. In principe kun je al de oefeningen die je uit wilt voeren, uitvoeren op een yoga mat. Tijdens iedere yoga workout zal een yoga mat van pas komen.

– VirtuFit Foam Roller
Om je lichaam beter te beheersen en de rust te vinden, is tijdens yoga een foam roller ook onmisbaar. Met deze foam roller pak je probleemgebieden (triggerpoints) aan en daarnaast maak je littekenweefsel en vastzittende spieren los. Hieronder worden ook knopen en verklevingen verstaan. Deze massage noemen we ook wel de ‘myofascial massage’. Ook kun je je uithoudingsvermogen verbeteren en je core stabiliseren.

– VirtuFit Fitnessbal
Tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen is het hebben van een goede balans belangrijk. Daarom staat in deze top 3 ook de fitness/ yogabal. Iedereen kent ze wel, de fitnessballen, even groot als skippyballen. Met deze bal train je je kracht, balans, flexibiliteit en stabiliteit. Deze bal is ook goed te gebruiken tijdens de warming-up of cooling-down, door rek- en strekoefeningen te doen!

Wil je eens beginnen met yoga oefeningen/workouts, vergeet dan zeker niet één of meerdere van de bovenstaande producten als hulpmiddel te gebruiken!

Zie ook onze top 3 van:
– Hometrainers
– Crosstrainers
– Loopbanden